شاید این سوال ذهن شما رو هم درگیر خود کرده باشد:
وایبر چطور درآمدزایی می کند ؟!
مرکز ارائه کننده ابزار پیامرسان Viber سال گذشته به قیمت ۹۰۰ میلیون دلار به شرکت ژاپنی Rakuten فروخته شد و کاربران جهانی همچنان از خدمات پیامهای نوشتاری و تماسهای صوتی رایگان آن بهره میبرند. به تازگی نیز تماس های تصویری آن امکان پذیر شده است.
فرایند خرید، ایجاد، نگه داری و امنیت دیتابیس ها و دیتاسنتر ها با حجم ترافیک و مشترک بالای وایبر نیازمند سرمایه گذاری بسیار زیادی است. اما آیا وایبر هم اکنون درآمدی دارد ؟ جواب خیر است. درآمد وایبر در حال حاضر صرفاً محدود به فروش شکلک هایی می شود که نمی تواند بیش از ۱% از هزینه هایش را پوشش دهد. حالا سول این است پس وایبر چطور درآمد زایی خواهد کرد ؟
راه های مختلفی برای ایجاد درآمد توسط اپلیکیشن ها وجود دارد که در ادامه به بررسی هر یک از آنها می پردازیم:
• از آنجا که سرور های وایبر در کشور هلند قرار دارند و از نظر قانون هلند هیچ منعی برای ادامه فعالیت ندارد براحتی توانسته بر فضای اینترنت مسلط شود. ارسال متن و تماس های صوتی و تصویری رایگان موجب شده که شرکت های خصوصی اپراتور تلفن همراه در کشور های زیادی خسارت های جبران ناپذیری را ببینند. برای مثال دولت امارات متحده عربی گزارشی از ضرر های وارد شده به شرکت های خصوصی اپراتور تلفن همراه در کشورش توط وایبر را چیزی فراتر از یک میلیون دلار در ماه اعلام کرده است. حالا همین امر یکی از طرق درآمدی وایبر شده است. بسیاری از کشور ها مانند امارات متحده عربی بجای هزینه گزاف برای مسدود کردن وایبر در کشورشان دست به دامان خود وایبر شده اند و با پرداخت هزینه به آن تقاضای بستن تماس های خروجی و همچنین ارسال پیامک از طریق پیش شماره امارات متحده عربی را مسدود نمایند
• ارسال پیامک های تبلیغاتی از طریق برنامه وایبر به یوزها که هم اکنون این فعالیت شروع شده است و مسلما دلارهای زیادی به حساب سرمایه گذاران وایبر واریز خواهد کرد.
• یکی دیگر از درآمدهای وایبر فروش فیلدهای اطلاعاتی دیتابیس هایش است. تا جایی که گفته می شود وایبر می تواند مشخص کند در یک منطقه خاص مخاطبانش بیشتر از چه کلمه ای استفاده می کنند؟ یا تماس های خروجی از یک کشور، بیشتر به کدام کشور ها بوده است؟ این شرکت همچنین می تواند همکاری های بسیار گسترده ای در خصوص شنود مکالمات و مشاهده پیام ها با سازمان ها و نهاد های دولتی و نظامی داشته باشد. کما اینکه فیسبوک نیز هیچ یک از اطلاعات شما را از سرور های خودش پاک نمی کند بلکه صرفاً شما قادر به دیدن آنها نیستید.
• در مورد بازی های اعتیادآور بسیار رایج است که ادامه بازی در سطوح بالاتر نیازمند پرداخت پول است. این امر می تواند در مورد اپلیکیشن هایی مثل وایبر نیز صادق باشد. مثلاً ورژن های جدید را پولی کند. یا خدماتی مثل تماس های تصویری را منوط به پرداخت پول کند.
• زمانی که یوزر های زیادی از اپلیکیشن استفاده می کنند این اپلیکیشن ها می توانند از طریق پذیرش اسپانسر و تبلیغات درآمد کسب کنند.
• اپلیکیشن هایی که به برند معتبر تبدیل شده اند میتوانند همکاری های دوجانبه خود را گسترش دهند و از این طریق کسب درآمد کنند. مثلاً بازی انگری بردز، با بازی جنگ ستارگان همکاری نزدیکی داشته است و توانسته از طریق آن درآمد قابل توجهی کسب نماید.
• استراتژی کسب درآمد از آبونمان ( پرداخت ماهیانه) به دلیل پرداخت کمتر مصرف کننده نتایج قابل قبول تری را نسب به استراتژی خرید یکجا می تواند داشته باشد.
• اپلیکیشن ها با توجه به رسانه ی عظیمی که در اختیار دارند می توانند پلتفرم مناسبی برای فروش الکترونیکی محصولات باشند. این تجارت میلیون دلاری توجه بسیاری از اپلیکیشن ها را جلب کرده است. دور از انتظار نیست که وایبر در آینده نزدیک وارد تجارت الکترونیکی شود.
• تبلیغات موبایلی به یکی از پرکاربردترین ابزارها برای کسب درامد تبدیل شده است. در زیر به چند مورد اشاره میکنیم
۱٫ تبلیغاتی که در زمان باز و بسته کردن اپلیکیشن ظاهر می شود.
۲٫ تبلیغاتی که مانند بنر، روی دیوار اپلیکیشن نمایش داده می شود.
۳٫ نمایش ویدئو ها و صوت ها برای تبلیغات
۴٫ فرستادن تبلیغات متناسب با محل جغرافیای یوزر